Jag är

Roland Wiberg

DET HÄR ÄR MIN BARNDOMSDRÖM

OCH HISTORIEN OM

A WORLD OF DINOSAURS

En av de 3 största dinosaurierna i världen ses här med sitt vänstra framben tillsammans med A World of Dinosaurs grundare.

Vår Historia


EN DRÖM OM MITT EGET DINOSAURIEMUSEUM

Som barn drömde jag om ett helt eget museum fyllt med bara dinosaurier. 

Det var naturligtvis en fullständigt naiv, tokig och helt osannolik dröm. 

Det vill säga en sån där underbar dröm som man kan ha när man är barn och inte begränsas i sina kreativa tankar på samma sätt som vi tyvärr ofta gör senare i våra liv.


Det har gått många år sedan dess och min barndomsdröm har nu faktiskt förverkligats.

A World of Dinosaurs har sedan starten 2013 blivit så stort att det vida överträffat alla mina vildaste fantasier och underbara barndomsdrömmar. 


Att idag få möta er i en värld av dinosaurier är verkligen en dröm och verklighet som jag älskar och njuter av varje dag tillsammans med mina fantastiska medarbetare. 


Årets nyhet inför sommaren 2021 är att vi lyckats utöka utställningen med ytterligare 50 dinosaurier och i över ett år har vi jobbat med att expandera i nästan samtliga våra stora utställningshallar för att få plats med både dem och ännu fler fynd i framtiden. 


Vi har även byggt en helt ny hall för våra nya och gamla flygödlor där nu jättarna Quetzalcoatlus 12m och Therizinosaurus 10m hälsas välkomna till våra befintliga giganter i luften. 


En ny och större yta för försäljning av fossil och souvenirer är nu fylld med nya exklusiva föremål.


Varmt välkomna till en oförglömlig upplevelse där ni möter 200 av de största och mest skräckinjagande varelser som någonsin levt i luften, i havet och på land.


Roland Wiberg

EUROPAS STÖRSTA DINOSAURIEMUSEUM A WORLD OF DINOSAURS

EUROPAS STÖRSTA DINOSAURIEMUSEUM

Copyright © 2021

Svenska Dinosauriemuseet & A World of Dinosaurs